English  Dutch
®®
November 12, 2016

Voorbeelden van hoe u NU met SPURT kunt werken

DaAN Wil SPURT-deelnemers leren zaken te doen.

 
Voorbeeld: Daan verkoopt computers. Hij kent Erik die een SPURT rekening heeft en een nieuwe computer wil kopen. 
Daan geeft hem de mogelijkheid om 10 computers te kopen met 20% korting. Erik betaalt Daan 1,5 maal de totale waarde van de oorspronkelijke verkoopprijs in SPURT als garantie. 
Daan kan Erik een computer leveren (de computer die hij gaat verdienen door zelf computers te verkopen) als voorbeeld.
Nu gaat Erik de computers verkopen (of zelfs ook andere types die Daan in zijn zaak heeft). Nadat Erik die verkocht heeft gaat hij naar Daan en koopt de SPURT terug die hij als garantie had betaald voor de waarde van de computers.
Erik betaalt hiervoor met het geld dat hij ontvangen heeft van de kopers van de computers, in de valuta die Daan normaal gebruikt.
Daan levert nu de computers en Erik levert ze aan de klanten die er een bestelden. Daan biedt de gebruikelijke service en garantie. Erik kon zijn klanten 10% korting geven en hij houdt er zelf een computer aan over. 
 

Ontvang een compensatie voor de spurt die u in uw business gebruikt

 
Daan zit nu nog met de 50% overwaarde in SPURT, plus 20% vanwege de korting die hij Erik had gegeven, dus hij heeft 70% in SPURT. Als Daan de SPURT gebruikt om zijn eigen leveranciers mee te betalen, krijgt Daan 100% gecompenseerd voor de bestede SPURT. Dit betekent dat Daan geen SPURT kwijt is en de geleverde producten gratis heeft verkregen.
Daan hoeft overigens niet alle SPURT aan Erik terug te verkopen, hij kiest er misschien voor om ze te gebruiken om leveranciers mee te betalen en 100% gecompenseerd te krijgen. Wellicht kan Daan Erik in dienst nemen om met zijn leveranciers te praten. 
 

Caroline bakt heerlijke cakes. 

 
Anne heeft een SPURT rekening en biedt aan 10 van haar cakes voor haar te verkopen. Anne betaalt Caroline 1,5 maal de waarde van de cakes vooraf in SPURT. Caroline biedt Anne twee van de tien cakes gratis aan. 
Anne begint de cakes te verkopen en kan met Caroline contact houden zodat zij de datum weet waarop ze geleverd moeten worden. 
Anne vindt een hotel dat 10 cakes per dag van Caroline wil kopen. 
Anne tekent het contract en biedt hun een korting van 10 cakes voor de prijs van 9. 
De volgende dag haalt ze de cakes op en brengt ze naar het hotel, waar ze het geld ontvangt voor 9 cakes.
 

Hoe krijgt caroline betaald in de valuta van haar keuze?

 
Anne koopt van Caroline de SPURT terug ter waarde van 80% van de waarde van de cakes en ze betaalt met de valuta die ze ontving. Anne verdiende de waarde van 1 cake. Ze helpt Caroline om met de leverancier van het meel te spreken en hij stemt ermee in om in SPURT betaald te krijgen. Nu ontvangt Caroline 100% compensatie voor de SPURT die ze hiervoor gebruikt, zodoende kan ze de cakes goedkoper bakken. Aangezien Anne dit gearrangeerd heeft besluit Caroline om haar 30% korting te geven in plaats van 20%.
 

Nog meer business 

 
Anne vindt andere bakkers die dezelfde meelleverancier hebben en ook met SPURT betalen. Ze verkoopt nu niet alleen cakes aan hotels en restaurants maar verkoopt hun ook brood. Ze vindt 5 B&B’s en zelfs een supermarkt die ‘haar’ brood wil kopen.  
 
Andere voorbeelden
Zaken doen op hoger niveau
Lokale Gemeenschappen
SPURT verdienen