English  Dutch
®®

2016-12.09

Waarom lokale SPURT? 

LOKALE SPURT is het middel om SPURT bekend te maken onder alle mensen en om de mensen in uw buurt direct te ondersteunen.
In veel plaatsen is al een geldsysteem met een lokale munt gevestigd. Wist u bijvoorbeeld dat een tamelijk grote Zwitserse bank een eigen munt in omloop heeft gebracht die volkomen los staat van de Zwitserse Frank? Je ziet dan op je balans de waarde in Zwitserse Franken en in wat genoemd wordt WIR. Leveranciers en verkopers betalen elkaar zonder dat er een Zwitserse Frank aan te pas komt. Is dat niet precies wat wij willen bereiken met SPURT? 

WILT U DAT SPURT GEBRUIKT GAAT WORDEN IN UW BUURT?

 • Zou het niet prachtig zijn als u in de toekomst met uw SPURT-pas kunt betalen in de lokale winkels?
 • Zou u uw groentewinkel en uw kledingwinkel niet willen laten zien dat de buurtgenoten kunnen betalen met hun SPURT-pas?
 • Wat als u de winkeliers  kunt aanbieden 50% van de totaal te verwachten omzet van een jaar onmiddellijk in SPURT te betalen, zodat zij er meteen zaken mee kunnen doen? Ze moeten een kleine vergoeding van 2 ‰ betalen, waarvan u de helft in Euro op uw PayPal rekening verdient.
VOORDELEN VOOR DE PLAATSELIJKE WINKELS 

Veel winkels verliezen klanten aan het internet. Wat als winkels hun producten konden aanbieden op de online MySPURT Marktplaats en hun klanten de producten in hun eigen buurt konden afhalen en (eventueel gedeeltelijk) met SPURT konden betalen? Ook zou een plaatselijke bezorgdienst de producten bij de mensen thuis kunnen afleveren. Omdat u (tenminste gedeeltelijk) betaling in SPURT accepteert, zouden buurtbewoners graag inkopen bij u doen omdat het voor hun gemakkelijk is om aan SPURT te komen. Als meer winkels in uw buurt SPURT accepteren dan komen wellicht mensen met een SPURT-rekening uit andere buurten uw buurt een bezoekje brengen. 

MAAK SPURT TOT UW LOKALE MUNT 

Hier een Nederlandse video die goed laat zien wat er kan gebeuren als SPURT ingezet wordt!

Een ander goed idee is wat UBUNTU presenteert: A small city can change the world.

Besef dat iedereen SPURT kan hebben. (zie het 'Ik bied een baan aan’ programma van Sound Prosperity) Zet mensen aan het werk om voor SPURT te adverteren!
Zie onder Business Ideeën wat u in uw gemeenschap kunt regelen.
 
Een Spurt-rekening is GRATIS voor leveranciers van producten of diensten! Geldig tot eind van het jaar 2016! 

Lokale SPURT Promoter

U KUNT EEN LOKALE SPURT-PROMOTOR ZIJN EN GELD VERDIENEN DOOR WINKELIERS EN KOPERS BIJ ELKAAR TE BRENGEN.
 

1. Bezoek buurtwinkels en biedt hen:

 1. dat u van hen een bepaalde hoeveelheid van de voorraad koopt, misschien zelfs de totale productie voor het nieuwe jaar. U zou dan direct 50% van de verhandelde prijs in SPURT op hun SPURT rekening storten.
 2. Zij zullen een vaste prijs in SPURT (of gedeeltelijk in SPURT, minstens 10%) per product moeten bepalen, waarmee het in uw buurt aangeboden wordt op de online SPURT-Marktplaats. (Door te zoeken in het MySPURT systeem, kunt u actieve mensen in uw regio of gemeente vinden).
 3. De plaatselijke winkel heeft nu SPURT om z’n eigen leveranciers hetzelfde aanbod te doen, of u kunt de winkelier aanbieden voor hem met de leveranciers in gesprek te gaan.
 4. Als de eigenaar van de winkel zijn SPURT gebruikt om mee in te kopen bij leveranciers dan wordt het aantrekkelijk om SPURT van klanten te ontvangen. Zeker als u kunt uitleggen dat hij dan alle SPURT die hij daarvoor gebruikt 100% vergoed krijgt.
 5. U kunt een bepaald percentage bedingen op de SPURT-verkopen die de winkelier ontvangt.
 6. Elke leverancier betaalt 2‰ van het verhandelde bedrag aan MySPURT en u verdient daar 50% van in Euro op uw PayPal rekening.
 7. U verzamelt de informatie van alle winkeliers die u SPURT heeft gegeven en gaat op uw beurt onderhandelen met MySPURT om de SPURT die u aan de leveranciers heeft gegeven terug te ontvangen.

2. U neemt contact op met lokale dienstverleners:

 1. Lokale mensen* kunnen in staat gesteld worden hun diensten aan te bieden en onmiddellijk 50% in SPURT van de Lokale Spurt Promoter betaald krijgen voor wat zij denken te gaan omzetten in een jaar. Ze zullen een vaste prijs per uur in SPURT moeten vaststellen en/of in een andere muntsoort, zodat hun diensten in uw lokale gemeenschap in My SPURT kunnen worden aangeboden. (minstens 10% in SPURT.)
  1. *Lokale dienstverleners kunnen bijvoorbeeld zijn: installateurs, timmerlieden en dergelijke. Werkloze en gehandicapte vakmensen die bekwaam zijn in een of ander vakgebied, gepensioneerden vaklieden. En verder ook vrijwilligers.
 2. De aangeboden diensten kunnen elke willekeurige vorm worden uitgevoerd: professioneel of hobbymatig.
   
  Lichamelijke verzorging, wandelen, winkelen, tuinonderhoud, loodgietersklussen, belastingadvies, hulp bij administratie, privé lessen, vervoer naar het ziekenhuis, oppassen, enzovoorts.

3. Ondersteuning voor lokale clubs en verenigingen. Ze kunnen geholpen zijn met:

 1. uniformen/shirts/materialen
 2. vervoer muziekinstrumenten
 3. en wat u verder nodig ziet

4. Ondersteuning voor werkelozen en gehandicapte mensen.

 1. Biedt hen een baan aan door hen te leren reclame te maken voor SPURT.
 2. Biedt hen een baan aan in een van de bovengenoemde diensten.
 3. Maak hen een waardevol lid van uw gemeenschap door hen deel te laten nemen in wat uw gemeenschap allemaal doet.
 4. Ze kunnen betaald krijgen in SPURT door deel te nemen aan het "Ik bied een baan aan" programma.
 
Bijna iedereen heeft een favoriete organisatie of vereniging waar je belangeloos iets voor doet. Bijvoorbeeld een paar mensen die samen een lokale school opgericht hebben. Laat deze mensen in uw gemeenschap een presentatie geven en kijk of uw gemeenschap hun wil steunen. Ze zouden zelfs in staat kunnen zijn schoolboeken te kopen in de plaatselijke boekwinkel.