English  Dutch
®®

SPURT+, KRIT S stvarnimi SREDSTVI

V SPURT sistemu so uporabniki trgovali na podlagi drugačnega ovrednotenja denarja SPURT, kot je določen z razmerjem en USD za en SPURT ali en EVRO za en SPURT. Na podlagi ponudbe in povpraševanja. Nekateri plačujejo velike zneske v SPURT za storitve in pri tem ne upoštevajo resnične vrednosti SPURT denarja. To je sicer dovoljeno, a s tem SPURT zgublja vrednost.

Da bi zaščitili SPURT pred razvrednotenjem, smo ustvarili SPURT+ in določili njegovo vrednost na podlagi omejenih stvarnih sredstev, in sicer: en (1) SPURT+ je enak enemu (1) EVRU. SPURT+ je omejeno izmenljiv. SPURT+ lahko KUPITE ali ga zaslužite z ustvarjanjem trgovanja na platformi MySPURT, z opravljanjem del v skupnostih ali prek programa Ponujam službo.
Ostali SPURT denar je krit z drugimi sredstvi, njegova vrednost je 1 SPURT = 1 USD ali EUR, če živite v Evropi.

Vsi uporabniki SPURT računa, ki so tega odprli pred 1. aprilom 2017, lahko izkoristijo prednosti iz Pogojev uporabe SPURT denarja. Tako si boste omogočili odplačilo dolgov z vašim »normalnim« SPURT denarjem, prejeli pa boste debetno kartico z ENKRATO naloženim zneskom takoj, ko bo denar na voljo. Zato ni potrebe, da bi SPURT zamenjali v SPURT+.

SPURT JE IN BO SREDSTVO ZA TRGOVANJE

Trgovanje je prav tako način za uporabo SPURT denarja in pretvarjanje tega v SPURT+.

Kako lahko pridobite SPURT+?

 1. Potrebovali boste MySPURT račun. Potreben je začetni polog v višini 50 EUR, kar boste videli na računu kot SPURT+.
 2. Vsi uporabniki, ki boste KUPILI SPURT+ in plačali v EUR, vključno z začetnim depozitom, lahko prosite, da se vam vrednost pretvori v SPURT+. 50 SPURT pologa ne bomo pretvorili v SPURT+ posebej. To bomo storili le v kombinaciji z drugimi zasluženimi ali plačanimi SPURT+. Novi uporabniki bodo prejeli SPURT+ za svoj začetni polog takoj. Ker gre za polog, se ga ne da izmenjati.
 3. V MySPURT Marketplace lahko uporabite SPURT+ za nakup in plačilo kave ali drugih določenih izdelkov, za vrednost, ki vas zanima. Izdelke, za katere ste plačali v SPURT+, se lahko odločite takoj preprodati kupcem, ali pa jih naročite zase. Kupci vam bodo plačali v EUR.
 4. S SPURT denarjem lahko kupite Mesto dobavitelja in pripeljeta dobavitelja, ki bo trgoval s SPURT.
 5. S SPURT denarjem lahko kupite Izložbeno okno in ponudite svoje produkte v trgovini MySPURT Marketplace.
 6. Prodate lahko svojo bodočo proizvodnjo, ki se bo prodajala v MySPURT Marketplace. Za prodane izdelke boste prejeli SPURT. Ko boste prodali izdelke, ki bodo plačani v SPURT, lahko prejete SPURT zamenjate za SPURT+.
 7. Delate lahko kot prostovoljec, predstavite ure opravljenega dela MySPURT in tako zamenjate svoje SPURT v SPURT+.
 8. Nekdo vam lahko "Ponudi službo" preko programa "Ponujam službo". Plačani boste v SPURT in ko boste lahko pokazali, koliko ur dela ste opravili, boste lahko zamenjali SPURT v SPURT+.
 9. Morda se boste odločili delati za SPURT v Centru izobilja ali pomagali pri njihovem vzpostavljanju, recimo kot PAM, BAM ali KAM.  S tem si boste pridobili dostop do izmenjave SPURT v SPURT+ ali za služenje SPURT+.
 10. Začnete lahko s projektom, zanj plačate v SPURT in si ustvarite dohodek. Za svojo iniciativo boste lahko nagrajeni z dovoljenjem, da določeno vsoto SPURT zamenjate za SPURT+.
 11. Delate lahko za Socialno organizacijo Sound Prosperity (SPSO) in zaslužite SPURT+.
 12. MySPURT ali SPSO lahko tudi predlagate karkoli drugega, s čimer bi se izvajalo trgovanje ali opravljalo družbeno delo, vaš predlog bomo preučili in ga morda sprejeli. 

  Kako lahko izmenjam spurt+ v druge valute?

 1. Če imate SPURT+, ker ste jih kupili, jih boste lahko v tem trenutku izmenjali vsaj 90% v roku enega meseca.
 2. Morda ste zaslužili SPURT+ s programom "Ponujam službo" ali z ustvarjanjem posla, s čimer ste 10% zasluženih SPURT iz prodaje izmenjali v SPURT+. V tem primeru boste lahko izmenjali 50% SPURT+ v roku 3 mesecev, PO tem, ko prižgemo zeleno luč za izmenjavo. To omejitev bomo morda že prej odpravili.

SPURT+ NI POTREBEN ZA PRVO UPORABO SPURT ZA VAŠE DOLGOVE

(Preberite si Pogoje uporabe SPURT.)

V načinu služenja SPURT+ lahko pride do sprememb, saj je ponudba nova in še ni preizkušena.