English  Dutch
®®

17.11.2016

TRI- ALI VEČ-STRANSKO POSLOVANJE

Poslovati moramo vsaj na tri strani. Naredite iz svojega posla krog iz vsaj treh ali štirih različni ljudi.

Nekdo prodaja ribe, drugi prodaja večerje, tretji gre s sodelavci na letno večerjo. Stvari se na trgu odvijajo spontano. O tem morate razmisliti in videti, da bodo vsi sodelovali.
Poiščite ljudi, ki kaj počnejo, ne samo ljudi, ki bodo rekli: Povej mi, kaj naj storim. Slednji prelagajo odgovornost na vas in so vas pripravljeni kriviti, ko gre kaj narobe.

Imamo kmetovalce, ki pridelujejo pšenico. Imamo mlinarje, ki pšenico zmeljejo v moko, imamo peke, ki iz nje naredijo kruh. Imamo ljudi, ki prirejajo zabave in kruh pojedo.

Svojega poklica so se naučili, kakor tudi prodajati. Vsi vemo, kaj ti strokovnjaki ponujajo. Zgradimo lahko verigo dobaviteljev. Vsi vemo, da mora nekdo, ki izdeluje avtomobile, tudi jesti. Ni kmetovalec, kako torej dobi hrano?

Mnogi mislijo, da je SPURT enak kot vlada, da jim bi moral SPURT zagotoviti druge valute. Toda tukaj moramo stvari POČETI.
Če niste kmetovalec ali pek, ste morda čistilka. Lahko ste kuhar, lahko nakupujete živila za ljudi, ki tega ne morejo sami. Lahko ste turistični vodič, ker poznate vse kraje v regiji. Ljudje vse te storitve plačamo.

Če ste starejši, lahko vprašate svoje vnuke, da vam pri tem pomagajo in tako tudi sami kaj zaslužijo.
Starejši lahko izkoristijo prednosti SPURT računa Ponujam službo in zaslužijo spurte in z njimi plačajo osebi, ki zanje nakupuje. Če to počne neplačan skrbnik, lahko prejme plačilo na Dobrodelni SPURT račun.
VSAKDO lahko kaj NAREDI. Upokojenec lahko pomaga pri domači nalogi, ali popazi na otroke, med tem ko njihova mama zanj pomije kuhinjo.
Ne morete pričakovati, da boste le izpolnili nek obrazec in magično prejeli USD. TRGOVANJE je osnova za pridobitev USD za vaše spurte.

PRIMERI:

Mlad zaljubljen par se hoče poročiti. S katerimi ljudmi sta v kontaktu in koliko bi morala plačati za vse, kar hočeta storiti?
Kaj, če bi lahko naredila poslovno verigo, da bosta lahko plačala (večino) v spurtih?

Razmislite o tem. Kateri izmed naštetih dobaviteljev bodo nekega dne nekaj kupili od drugega? Gre frizerka včasih na večerjo? Potrebuje frizerko tudi lastnik restavracije, ali pa fotografije za oglas? Bo tudi potovalna agencija potrebovala fotografije ali čevlje? Bi šivilja odšla na večerjo v restavracijo? Bi morda zašila zavese za restavracijo?

Bi eden izmed njih, na primer dobavitelj pohištva, hotel kupiti svoje pohištvo brez denarja v žepu? Bi lastnik restavracije hotel biti plačan za svoje zaposlene in hrano, ki jo kupuje? Bi voznik avtomobila hotel najeti avtomobil in plačati s spurti? Bi v potovalni agenciji hoteli prodati svoje celoletne storitve in bili za to plačani v naprej? Bi hoteli kupiti hišo, brez da bi jo plačali?

Vse to je mogoče, ko MI ustvarjamo povezave. Se bo to zgodilo jutri? Verjetno ne! A če čakamo danes, bomo te možnosti uresničili en dan pozneje, kot bi lahko.

NAREDITE LASTEN NAČRT IN PREJMITE NAGRADO

SPURT je pripravljen nagraditi vsako skupino ljudi in vsakega, ki predstavi ZAPISAN seznam IDEJ o tem, kaj meni, da bi delovalo v njegovi/njeni skupnosti. Ni potrebe, da je to že narejeno. Samo že ideje bomo nagradili s spurti. Boljša, kot je ideja, več spurtov, začenši z 200 spurti na osebo. In... aktivni ljudje bodo prvi na seznamu za izmenjavo spurtov. (Mogoče se za izmenjavo spurtov sploh ne boste več zanimali, če bo sistem že deloval učinkovito.) 

NASLEDNJI KORAK JE SEVEDA VKLJUČEVANJE PODJETIJ, KI SO PRIPRAVLJENA SODELOVATI

Vsako podjetje, ki bo z nami pripravljeno sodelovati, bomo nagradili z odkupom njene celoletne proizvodnje ali storitev za 150% prodajne cene v spurtih. Dostava se izvede šele po tem, ko podjetje lahko uporabi spurte za poslovanje ali ko lahko izmenja spurte za drugo valuto.

PROMOCIJSKA PONUDBA:

Vsakič, ko bo dobavitelj, ki je prodal svojo bodočo proizvodnjo/storitve SPURTU, UPORABIL lastne SPURTE za DRUGE posle, bo zanje prejel 100% nadomestilo.

Več primerov lahko najdete na strani posel - lokalno.