English  Dutch
®®

16.11.2016


ZAKAJ LOKALNI SPURT?

Lokalni SPURT bo pripomogel k večanju prepoznavnosti spurta med ljudmi in podprl vašo lokalno skupnost ŽE SEDAJ.
V številnih mestih že uporabljajo lokalna plačilna sredstva ali sisteme točkovanja. Ste morda vedeli, da je ena izmed sedaj večjih švicarskih bank začela poslovati z interno valuto, ki ni bila povezana s švicarskim frankom? Zdaj pa lahko pri njih na svojem računu vidite vrednost v švicarskih frankih in valuti WIR. Dobavitelji in prodajalci drug drugemu plačujejo brez uporabe švicarskega franka. Ali ni to točno to, kar hočemo doseči?

ŽELITE UPORABLJATI SPURT V SVOJI REGIJI?

 • A ne bi bilo odlično, če bi lahko v lokalni trgovini plačali s SPURT kartico?
 • Bi hoteli pokazati vašim trgovinam z živili in oblačili, kako lahko domačinom omogočijo plačevanje s SPURT kartico?
 • Prodajalcem lahko takoj zdaj in že v naprej ponudite prejem 50% plačila njihove zahtevane cene za celotno letno proizvodnjo v SPURT, da lahko takoj začnejo poslovati. Plačati morajo le manjšo pristojbino v EUR višini 2 ‰, od katere 50% prejmete na svoj PayPal račun vi, kot posrednik.

KORISTI ZA LOKALNE TRGOVINE

Številne trgovine izgubljajo kupce zaradi interneta. Zdaj lahko lokalne trgovine oglašujejo svoje izdelke v trgovini MySPURT, kupci pa jih lahko prevzamejo v svoji regiji in (delno) plačajo s spurti. Eden izmed ponudnikov storitev v vaši regiji lahko začne ponujati tudi dostavo izdelkov na dom. Ker boste kot prodajalec sprejemali (vsaj delna) plačila v spurtih, bodo domačini raje kupovali pri vas, saj bodo lažje zaslužili SPURT. Če bo veliko trgovin v vaši regiji sprejemalo spurte, bodo k vam začeli prihajati tudi kupci s SPURT računom iz drugih regij.


UVELJAVITE SPURT KOT PLAČILNO SREDSTVO VAŠE LOKALNE SKUPNOSTI

Ne pozabite: Vsi lahko zaslužijo SPURT. Oglejte si Ponujam službo. Zaposlite ljudi z oglaševanjem SPURT denarja!
Oglejte si poslovne ideje in kako lahko trgujete v skupnosti.

MySPURT račun je BREZPLAČEN za vse dobavitelje in ponudnike izdelkov in storitev v trgovini MySPURT Marketplace do konca leta!

LOKALNI SPURT PROMOTOR

Postanete lahko LOKALNI SPURT PROMOTOR in zaslužite denar s povezovanjem prodajalcev in kupcev!

 1. Obiščite lokalne prodajalne/dobavitelje in jim ponudite:
  1. Odkup določene količine izdelkov, morda tudi celotne proizvodnje za eno let. S tem bi jim takoj plačali 50% izpogajane cene na njihov SPURT račun.
  2. Strinjati se bodo morali s fiksno ceno za izdelke v SPURT in/ali v drugi valuti, da se izdelke lahko predstavi lokalni skupnosti v trgovini MySPURT. (V SPURT sistemu lahko iščete aktivne uporabnike po regiji ali mestu.)
  3. Prodajalna tako zdaj ima SPURT in lahko kontaktira svoje dobavitelje, ter jim ponudi isto priložnost. Lahko pa jim predlagate, da boste to namesto njih storili VI.
  4. Če lahko lastnik prodajalne uporabi svoje spurte za plačilo svojih dobaviteljev, bo z veseljem sprejeli spurte od strank. Še posebej, ko mu razložite, da bo za tako porabljene spurte prejel 100% nadomestilo!
  5. S prodajalcem se prav tako lahko dogovorite, da vam izplača določen delež od vse prodaje, ki jo prodajalec opravi v spurtih.
  6. Vsak prodajalec plača 2  od izpogajane cene v EUR trgovini MySPURT, od česar vi kot posrednik prejmete 50% v EUR na vaš PayPal račun.
  7. Zdaj se obrnete nazaj na MySPURT z vsemi prodajalci in dobavitelji, ki ste jim ponudili odkup s spurti in se z MySPURT trgovino dogovorite za vsoto spurtov, ki jih boste prejeli za to, ker ste pripeljali nove dobavitelje in ponudnike v MySPURT trgovino.
 2. Kontaktirajte lokalne ponudnike storitev:
  1. Lokalni prebivalci* lahko ponudijo svoje storitve in zanje takoj prejmejo, od lokalnega SPURT promotorja, 50% cene ponujanih storitev za  eno leto v naprej. Za ta namen bodo morali določiti fiksno urno postavko v SPURT in/ali drugi valuti, da se storitve lahko promovira lokalni skupnosti v trgovini MySPURT. (Vsaj 10% delež cene mora biti v SPURT).
   • *Lokalni prebivalci verjetno že ponujajo storitve, kot so mizarstvo, inštalaterstvo itd., ali pa so brezposelni, invalidni ali upokojeni, a še vedno kvalificirani. Nekateri so tudi prostovoljci.
  2. Ponujene storitve lahko vključujejo kakršnekoli profesionalne storitve ponudnikov v vaši regiji, kar vključuje tudi:
   • Nego, sprehajanje, nakupovanje, vrtnarjenje, pleskanje, hišna popravila, davčno svetovanje, pomoč pri učenju, vožnjo ostarelih, varstvo otrok, itd.
 3. Podpora lokalnim KLUBOM: Morda potrebujejo pomoč pri:
  1. uniformah
  2. prevozu
  3. glasbenih inštrumentih
  4. čemerkoli drugem
 4. Podpora lokalnim brezposelnim in invalidom.
  1. Ponudite jim službo in jih naučite, kako oglaševati SPURT.
  2. Ponudite jim službo za zgoraj opisane storitve.
  3. Omogočite jim, da postanejo dragoceni člani družbe tako, da jim ponudite sodelovanje v projektih lokalne skupnosti.
  4. Plačani so lahko v denarju SPURT. (V programu Ponujam službo.)

Vsa vaša skupnost bo imela korist s sprejemanjem plačil s spurti. Prodajalne bodo več prodale, nezaposleni bodo lahko zaslužili z oglaševanjem, ljudje, ki potrebujejo pomoč, jo bodo lahko prejeli, saj bodo imeli spurte, s katerimi lahko zanjo plačajo.

ODGOVORITI PA MORAMO NA ENO VPRAŠANJE

Morda bo nujno pridobiti valuto države, v kateri živite, za plačilo stvari, ki se jih ne da plačati v drugi valuti. SPURT se lahko izmenja skozi določen proces. Ta proces se bo za kliente trgovine MySPURT izvajal v ozadju, da bodo lahko izmenjali spurte v valuto po svoji izbiri. Mogoče to v začetni fazi še ne bo mogoče takoj, ali da bo to mogoče v omejenem obsegu. Prosimo, povprašajte za podrobna navodila, če želite sami sodelovati v tem procesu. Pokažite lastnikom trgovin, da je to varen denar, ki ga lahko vidijo in sami uporabljajo za nakupovanje in plačevanje.

Primeri poslovanja
Poslovni krogi

Preden so obstajale banke in SWIFT