English  Dutch
®®
17.11.2016

PRIMERI, kako lahko UPORABLJATE SPURT

Dean želi pomagati SPURT klientom, da se naučijo trgovanja.

Primer: Dean prodaja računalnike. Pozna SPURT klienta, Erika, ki bi rad kupil nov računalnik.
Dean mu dovoli nakup 10 računalnikov z 20% rabatom. Erik plača Deanu 1,5-kratno vrednost celotnega prodajnega zneska računalnikov v SPURT na Deanov račun.
Dean bo morda zagotovil Eriku en računalnik (ki si ga bo zaslužil).
Zdaj Erik začne prodajati računalnike (morda tudi druge modele), ki jih ima Dean v trgovini. Ko jih Erik proda, se vrne k Deanu in odkupi spurte, ki jih je zagotovil kot garancijo za vrednost računalnikov. Erik plača zanje v valuti, ki ki jo uporablja Dean (ki jo je prejel od ljudi, katerim je prodal računalnike). Dean Eriku izroči računalnike, Erik pa jih dostavi kupcem. Dean ponudi storitve in garancijo, kot običajno. Erik lahko svojim strankam ponudi 10% popust in si prisluži še svoj računalnik.

Prejmite nadomestilo za SPURT denar, ki ga porabite za poslovanje

Dean bo še vedno imel 50% presežek plačila v SPURT, plus 20%, ki mu jih ni bilo potrebno prodati Eriku, torej ima še 70% vrednosti v SPURT. Če Dean PORABI ta SPURT denar za polačilo lastnih dobaviteljev, bo Dean za ta porabljen SPURT denar prejel 100% nadomestilo. To pomeni, da Dean ne porabi svojega SPURT denarja in dobi izdelke zastonj.
Deanu ni potrebno prodati vsega SPURT denarja nazaj Eriku, saj bi lahko raje te uporabil za poslovanje in prejel 100% nadomestilo. Dean lahko morda celo najame Erika, da v njegovem imenu govori z njegovimi dobavitelji.

Še en primer:

Caroline peče okusne kolače. Anne je SPURT klientka in Caroline ponudi, da bo zanjo prodala 10 njenih kolačev. Anne plača Caroline 1,5-kratno vrednost vseh kolačev v naprej v SPURT denarju na njen račun. Caroline ponudi Anne dva kolača brezplačno.
Anne začne s prodajo kolačev in ostane v kontaktu s Caroline, da ta ve, kdaj jih dostaviti.
Anne najde hotel, ki želi kopiti deset Carolininih kolačev na dan.
Anne podpiše dogovor za dostavo z rabatom, dostavila bo deset kolačev za ceno devetih.
Naslednji dan prevzame kolače in jih dostavi hotelu, kjer prejme denar za plačilo devetih kolačev.

Kako Caroline prejme plačilo v želeni valuti?

Anne odkupi nazaj od Caroline SPURT denar za 80% vrednosti kolačev in plača v valuti, ki jo je prejela. Ceno enega kolača je zaslužila. Anne pomaga Caroline tako, da govori z njenim dobaviteljem moke, ta pa se strinja s sprejemom plačila v SPURT denarju. Caroline prejme 100% nadomestilo za ta PORABLJEN SPURT denar. Zdaj lahko peče kolače ceneje. Ker je vse to uredila Anne, se Caroline odloči ponuditi Anne rabat v vrednosti 30%, namesto 20%.

Še več posla

Anne najde druge peke, s pomočjo omenjenega dobavitelja moke, in tudi njim plača s SPURT denarjem. Zdaj ne prodaja hotelom in restavracijam le kolačev, temveč tudi kruh. Našla je pet hotelov in celo nakupovalni center, ki odkupujejo "njen" kruh.
 

Drugi primeri
Poslovanje na višji ravni
Lokalne skupnosti
Zaslužite SPURT