English  Dutch
®®
Hoe kon Marco Polo uit Italië rond 1300 spullen kopen in China? Hij kon geen fondsen overmaken via SWIFT! Hij nam Italiaanse spullen mee voor Chinezen en nam Chinese spullen mee terug voor de Italianen. De Chinezen vervaardigden zijde en de Italianen maakten spullen die de Chinezen wilden. De Chinezen betaalden hem niet met Italiaans geld!

Kijk eens naar alle spullen uit China die overal verkocht worden en nog steeds laat China haar munt het land niet uitgaan, want ze willen niet dat de waarde gemanipuleerd wordt.
Waarom kunnen zij dat doen en wij niet?

Coca Cola wilde een fabriek in China want veel mensen wilden Cola drinken. De Chinezen kochten de Cola en betaalden natuurlijk met Chinees geld, maar het Chinese geld mocht en mag nog steeds niet, het land uit. Dus wat deed Cola? Ze besteedden het geld IN China en kochten spullen die ze naar de VS verscheepten om te verkopen aan Walmart en dergelijke. Op die manier hadden zij het geld van China TOCH in de USA ontvangen. 
 

SPURT gebruiken

Als ik appels kan kopen met SPURT en ik kan ze verkopen voor €10,-, dan heb ik EURO. Ik EET die €10,- niet op. Ik koop MEER appels en verkoop die ook. Het kopen en verkopen geeft me wat ik wil: Euro.
 
Zie Professor Fekete
 
In het Engelse artikel van Professor Fekete beschrijft hij dat de ene handelaar krediet geeft aan de andere. Dat werd gedaan door middel van een internationale wissel, een belofte om elkaar te betalen. In die tijd was het echte geld de gouden munt. Deze werd door de overheid ALLEEN aan haar werknemers betaald. Maar toen de werknemers er iets mee kochten brachten zij de munten in roulatie.
 
Hetzelfde gebeurt hier. U doet zaken met elkaar in SPURT. U heeft een klant die met EURO betaalt. Die EURO zal de SPURT, die u als garantie heeft gegeven om het product te kunnen verkopen, vereffenen. (SPURT is gebruikt als de wissel.) Lees het artikel . Elke keer als u International Bill of Exchange leest (wissel) vervangt u het met SPURT. Het woord "gold coin" (gouden munt) vervangt u door EURO. Dit is wat we met SPURT kunnen doen! En hoe meer producten worden aangeboden, hoe makkelijker het is om een product te vinden dat u misschien zou willen kopen.
 
Een boer heeft rupsen en oogst zijde, de wever maakt er stoffen van. De wever verkoopt de stof aan de kleermaker die er bloezen en jurken van maakt. Zij betalen elkaar met wissels (SPURT in dit geval). De mensen kopen de zijden  bloezen en de jurken en betalen met EURO. Daarmee worden wissels, die hier SPURT zijn afbetaald. 
 

U moet beginnen zaken te doen.

Mevrouw S kan goed naaien. Mensen weten dat zij mooie dingen kan maken en zijn bereid ervoor te betalen. Zij krijgt een klant die een trouwjurk voor haar en jurken voor de bruidsmeisjes wil hebben.
 
Mr. M is groothandel in stoffen. Hij maakt zelf geen jurken. Hij verkoopt alleen de stof. Nu komt Ms. S, de naaister, naar Mr. M en zegt: "Ik heb een klant die een trouwjurk wil. Ik heb mooie stof nodig, maar ik wil het graag op krediet. Ik zal u in SPURT betalen (vroeger hadden we gezegd: Ik teken een wissel) en u geeft me de stof en ik beloof u te betalen zodra de jurk is afgeleverd en door de klant betaald. Mr. M and Ms. S kennen elkaar al jaren en zal haar de stof geven, temeer daar die gegarandeerd is met SPURT". Er komt geen bank aan te pas.
 
Aangezien zij elkaar kennen en beiden SPURT hebben, weet Mr. M dat Ms. S hem ZAL betalen en zij weet dat zij haar SPURT terug zal krijgen. Ms. S. zal natuurlijk een aanbetaling van haar klant verlangen en wil betaald worden vóór de bruiloft plaatsvindt want daarna is er wellicht geen geld meer voor betaling. Maar zij begint weken van te voren en de klant komt passen, ze ziet hoe mooi het is geworden en voor ze de jurk meeneemt betaalt ze ervoor in EURO.
 
Zodra Ms. S het geld heeft gaat zij naar Mr. M, de stofverkoper, en betaalt hem in EURO en Mr. M geeft SPURT terug waarmee tijdelijk betaald werd. Mr. M biedt aan, bij een volgende bruiloft, dit proces the herhalen.
 

U doet dit ook

 
Gebruik SPURT als een wissel, als tijdelijke betaling, tot de eindgebruiker, de klant, het product met EURO betaalt en u terug kunt gaan naar uw leverancier en uw SPURT met EURO terug kunt kopen. Het is niet de bank die zo'n deal mogelijk maakt. Banken altijd meer willen voor prachtige gebouwen en topsalarissen.
 
Deze manier van handel drijven is niets nieuws, het is in feite heel OUD. In feite doen banken dit dagelijks, maar ze stellen U geen geld beschikbaar, ze gebruiken uw geld voor zichzelf.